Hoe maak je erfgoed en cultuurlessen zo toegankelijk mogelijk voor de basisschool leerlingen en hun leerkrachten? En hoe zorg je ervoor dat de leerkrachten hun regionale erfgoed optimaal doorgeven. Voor de leerkracht is het belangrijk dat het weinig tot geen voorbereidingstijd kost. Voor de leerlingen is het belangrijk om de geschiedenis en bijzondere cultuur van hun omgeving te kennen.

Het eerste deel uit de serie erfgoed en cultuur gaat over het magische proces van glasblazen. Dit boekje is geschreven voor de onderbouw van de basisscholen. In Leerdam wordt het op alle basisscholen gebruikt in combinatie met een praktijkles waarbij ik als glasblazer in de klas uitleg geef.

De tekeningen zijn gemaakt door Julien Leppink, een leerling van Jeugdatelier Gorinchem. De grafische nabewerking is gedaan door Sandra de Haas, medewerker van Atelier Gorinchem. Storytellingadvies door Roy Grunewald. Het boekje is tweetalig; de Engelse vertaling is gedaan door Bert Aquarius.

€ 12,50

Over Marleen

Vanuit een aanvankelijke interesse in hoe dingen in elkaar zitten en gemaakt worden, heb ik mij ontwikkeld naar een multidisciplinaire kunstenaar die geinteresseerd is in hoe mensen in elkaar zitten en zich tot elkaar verhouden.

Lees meer over Marleen

Laatste nieuws

Ondertussen op Facebook

Copyright © 2020 Marleen van Zwienen. All Rights Reserved. Designed By © Fotoexpressie

Search